Haber

Başkan Acur: “Acımız taze! Yaraları birlikte saracağız”

KOCAELİ (İGFA) – İYİ Parti Kocaeli İl Lideri Nusret Acur, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin yıl dönümünde bir açıklama yaptı. Acur, yaptığı açıklamada, “Deprem konusunda acı anıları ve büyük travmaları olan milletimiz, bir yıl önce bugün meydana gelen Kahramanmaraş depremiyle de büyük bir şok yaşadı. Resmi rakamlara göre 53 bin 537 vatandaşımızı kaybettik. 122 binden fazla insanımız yaralandı. 14 bin kişiyi etkileyen bu büyük depremlerde 35 binden fazla bina yıkıldı. Milyonlarca insanımız göç etmek zorunda kaldı. Bir yıl önce yaşadığımız felaket ne yazık ki hiçbir zaman iyileşemeyecek yaralar bıraktı.

Ne yazık ki hükümet bu büyük felakette başarısız oldu. Deprem bölgelerine geç kalınması ve günlerce enkazlara ulaşamaması nedeniyle halkımız kendi imkanlarıyla, sivil toplum kuruluşları ve arama kurtarma kuruluşlarının desteğiyle yakınlarını kurtarmaya çalıştı. 17 Ağustos 1999 felaketini yaşayan bir ülke olarak maalesef 17 Ağustos’tan ders almadığımız ortaya çıktı.

Öte yandan 53 bin 537 vatandaşımızı kaybederek büyük acı yaşadığımız Kahramanmaraş depremleri milletimizin afetlerde nasıl birlik olduğunu ortaya koydu. Bu milletin evlatları son paralarını depremzedeler için harcadılar ve giydikleri hırkayı depremzedelere gönderdiler. Halkımız deprem bölgesine giderek depremzedelerle omuz omuza çalıştı ve mağduriyetlerin azaltılması için yoğun çaba harcadı.

Öte yandan bu deprem bize ülkemizin üçte birinin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bilim insanları, dirençli şehirler için gecikmeden çalışacaklarına söz vermesine rağmen geçtiğimiz yıl hükümetin her sözü havada kaldı. Son 21 yılda dirençli şehirler için en ufak bir çalışma yapmayan iktidar, son bir yılda kahramanlıktan başka bir şey göstermedi.

Depremin ardından bir yıl içinde 319 bini olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yapma sözü veren siyasi iktidar, 31 bin konutu bile inşa edemedi. Yüzde 70’i tamamlanan konut sayısının ise 25 bin olduğu belirtildi. Yani birinci derece deprem bölgesi olan şehirlerimizde bırakın dayanıklı ev yapmayı, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı evlere bile sokamadık.

Evet, bir yıl önce bugün meydana gelen Kahramanmaraş depremiyle ülke olarak büyük bir şok yaşadık. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Önce deprem bölgesindeki yaralarımızı saracak, sonra da 1. derece deprem bölgesindeki şehirlerimizi dayanıklı hale getirecek adımların sözde değil somut olarak atılması gerektiğini belirtiyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. Acımız taze! Yaraları birlikte iyileştireceğiz” dedi.

habermidyat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu