Şekerbank, iklim değişikliği ile mücadelede TCFD’ye destek veriyor
Şekerbank, Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından kurulan ve küresel finansal sistemi izleyerek iklim değişikliğine bağlı risklere karşı öneriler geliştiren “İklimle İlgili Finansal Bildirimler Görev Gücü’ne (TCFD)” dünyanın dört bir yanından katılıyor. 4 binden fazla kuruluşun desteklediği firmalardan biri oldu.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, TCFD tavsiyelerini dikkate alan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olan Şekerbank, stratejik odağında yer alan iklim değişikliği ile mücadelede risk ve fırsatlarını açıklayarak taahhütlerini yerine getirecek. .
Küresel bir bakış açısıyla sürdürülebilir bankacılık uygulamalarını geliştirmeye devam eden Şekerbank, faaliyetleriyle oluşabilecek çevresel etkileri izlemek ve azaltmak için öncü adımlar atmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, küresel finansal sistemi izleyen ve iklim değişikliğine bağlı risklere karşı öneriler geliştiren FSB tarafından kurulan ve dünya çapında 4.000’den fazla kuruluşun yer aldığı TCFD’ye Banka destekçisi olmuştur.
TCFD tavsiyelerini dikkate alan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olan Şekerbank, iklim risklerinin yönetiminde küresel standartlarda raporlama vizyonunu şeffaf bir şekilde sergilemeye devam edecektir.
Düşük karbon ekonomisine geçişte dünyanın önde gelen kurumlarını bir araya getiren TCFD, piyasalarda iklim krizinin etkileri konusunda farkındalık yaratmakta, şirket ve kuruluşlar için küresel bir çerçeve oluşturmakta ve gerekli aksiyonların alınmasını sağlamaktadır.
Stratejisinin merkezinde yer alan iklim değişikliği ile mücadelede, iklime bağlı risk ve fırsatların doğru tespit edilmesi ve şeffaf bir şekilde raporlanması konusunda önemli bir adım atan Şekerbank, artık bu iklimi yönetmek için TCFD çerçevesini rehber alacak. riskleri daha aktif ve bilinçli olarak
Sosyal ve Çevresel Yönetim Sistemi’ni kredilendirme süreçlerinde Türkiye’de ilk uygulayan ticari bankalardan biri olan Şekerbank, 2010 yılından bu yana “CDP İklim Değişikliği Programı” kapsamındaki operasyonlarından kaynaklanan karbon ayak izini hesaplıyor. küresel ısınmanın ana nedeni olan sera gazı emisyonlarını azaltmak.
Banka, Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) doğrultusunda 2027 yılına kadar faaliyetlerinden kaynaklanan toplam emisyon miktarını yüzde 43 oranında azaltmayı hedefliyor. Uzlaşmayı yakından takip ediyor ve bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor.